top of page
חיפוש

10 המאכלים הבריאים ביותר שקיימים

עודכן: 13 באוק׳ 2020

מזונות מסוימים עשירים ברכיבים תזונתיים יותר מאחרים, 10 המאכלים הבאים הם הכי טובים בקטגוריה. הם מככבים בכל רשימה של super food, וידועים כמקור חיוני לגוף שלנו. חלק מאותם מזונות לא ידועים בארץ אז כדאי באמת להכיר אותם.




1.תרד

כנראה שפופאי צדקת, תרד הינו זהו אחד מהמזונות המכילים את צפיפות הנוטריינטים הרבה ביותר שניתן לאכול. הוא גם זמין מאוד כמעט בכל השווקים, ובמחיר זול יחסית למזון איכותי. ניתן לרכוש אותו בצורתו הטרייה, הקפואה, וגם בקופסאות שימורים.

יתרונות התרד התרד יזין את הגוף ויספק לו אנרגיה מרגע האכילה , ואין בתרד הרבה קלוריות כפי שנוהגים לפעמים לחשוב לכן אין סכנה על התפריט הקלורי שלכם. כאשר כוללים גם את הפיטונוטריינטים שעובדים כמו נוגדי חמצון (מנטרלי סרטנים בגוף) – אתם עושים לעצמכם טובה ענקית בקרב נגד נזקם של הרדיקלים חופשיים. שלא לדבר על כך שאתם מסייעים לגופכם להזין את עצמו ברמה התאית, מספקים אנרגיה מוגברת, ומסייעים למאמצי הרזיה.



2.גוג’י ברי

אנשים רבים מגלים בדיוק כעת את הגוג’י ברי, עד כמה טובים עבור תחושת רווחה כללית טובה. עדיף שתמצאו גוג’י ברי יבשים, ולא רק תסתמכו על מיץ או מוצר אחר שטוען שמכיל אותם. הם מהווים חטיף נהדר שיכול להחזיק אתכם בין הארוחות, וכאשר משווים אותם לשתיית משקאות אנרגיה מזוייפים- אתם יכולים לקבל אנרגיה בפועל מאלה, וגם לקבל שפע של נוגדי חמצון לגופכם.

יתרונות

המערכת החיסונית תקבל מנה של תמיכה כאשר אתם אוכלים מנה של גוג’י ברי, וגם תעזרו לעצמכם לנצח את המתקפה של הרדיקלים החופשיים המתרחשת כתוצאה ממצבי דחק ומזונות מעובדים שאינם מציעים תמיכה תזונתית לגוף. היתרון שרובנו נהיה מעוניינים בו, הוא היכולת של הגוג’י ברי לעזור לנו להילחם בעייפות. אין זה פלא שאורח החיים המודרני גורם לנו לשרוף את הנר בשני קצותיו, ועל ידי אכילת מזון כזה תגדילו את הזמן שלוקח לכם להרגיש שחיקה.


3.סלמון

מה שהופך את הדג הזה לכל כך מיוחד עד כדי כך שהוא ניצב לבדו מול כל האחרים? זהו תוכן האומגה 3 שבו שעושה את זה, וכמובן שיש לו גם את היתרון שיש לרוב הדגים, כמות החלבון הגבוהה שבהם. רבים גם מעדיפים את טעמו העדין והלא כל כך “דגי” של הסלמון לעומת דגים אחרים. העדיפו לדבוק בסלמון אלסקה פראי כדי לקבל את מלוא היתרונות, וודאו שאתם לא אוכלים סלמון מעושן כיוון שהוא לא מכיל את אותם יתרונות תזונתיים כמו אלה של הסלמון שמבושל טרי.

יתרונות

לאלו מכם שעוסקים באימוני כוח, סלמון יספק תמיכה לרקמות השריר עם כמות החלבון שהוא מכיל. הסיבה שחומצת שומן אומגה-3 כל כך חשובה, היא בגלל שהיא מספקת תמיכה חיונית ללב ולמערכת דם. כמו כן, תקבלו יתרונות המתבטאים בצורת פונקציית זיכרון מוגברת וירידה בסבירות למחלות ניווניות כמו אלצהיימר. הסלמון גם עוזר למראה מצויין של העור והשיער.


4.אבוקדו

אם אתם עוד לא נמנים על מעריציו של האבוקדו, עליכם לנסות ולהוסיף אותו יותר לתפריט שלכם. הוא נוטה להיות אחד הפריטים היקרים על המדף, במיוחד אם אתם מעוניינים באבוקדו אורגני. זה גם יכול להיות קצת מסובך לבחור את האבוקדו הנכון ולאחר מכן לצרוך אותו במהירות לפני שהוא מתקלקל. אבל אין צורך לאכול ממנו כל יום כדי ליהנות מהם. הוספת אחד או שתיים בשבוע לתזונה תהיה נקודת התחלה טובה, ויישמור על עלויות נמוכות.

יתרונות

אחד היתרונות הניכרים ביותר של האבוקדו, הוא כמות השומן הבלתי רווי הבריא שהוא מכיל. מעניין לציין, שזהו פרי עתיר שומן, כיוון שרוב הפירות נמוכים מאוד בשומן או ללא שומן בכלל. שומנים אלו ממש עוזרים להוריד שומן, אם זה מה שאתם מנסים לעשות. כמו כן הם עוזרים לתחושת שובע ארוכה יותר, ולא מדובר באותו סוג שומן הנמצא בהמבורגר. רמות הקרוטנואידים יעזרו בבריאות העיניים, ואבוקדו באופן כללי יעזור לייצב את רמות הסוכר בדם, כך שלא תחוו עליות וירידות קיצוניות.


5.קינואה

מוכר על ידי צמחונים כבר מספר שנים, הקינואה כבר הולכת ונתפסת במיינסטרים כדרך טעימה ומשביעה כדי להשלים ארוחה, או להיות הבסיס לארוחה. גם אלה אשר אינם אוכלים מוצרי חיטה יכולים לפנות לקינואה, אם כי זה לא ממש עובד עבור מי שמעוניין להימנע מדגנים לחלוטין. אם אינכם יודעים  איך לבשל את זה, תוכלו ללמוד לעשות זאת במהירות, וכעת הקינואה זמינה ברוב הסופרמרקטים, מה שפעם היה קצת נדיר.

יתרונות

אתם מקבלים חלבון איכותי – ללא כולסטרול ושומן שיכול להגיע מאכילת חלבון מן החי. אתם גם מקבלים פחמימות טובות כך שהגוף יכול לעבד אותן מבלי להמיר אותן לשומן מאוחר יותר. נוסף על כך, היא אינה מכילה הרבה שומן, כך שאתם יכולים לאכול מהקינואה כאשר אתם עושים דיאטת הרזייה, וזה גם ישמור עליכם במסגרת מגבלת הקלוריות אם אתם מקפידים.


6.ברוקולי

כאוכל בריאות מובהק, פעמים רבות מתייחסים לברוקולי כתוספת טובה שניתן להוסיף לכל ארוחה כדי לספק לה ערכי בריאות. כל עוד לא תחנקו אותו בחמאה או גבינה הוא מסוגל לשמור על השפעותיו הבריאותיות. אדו אותו בכדי לתפוס את הטעם, להקל על אופן האכילה שלו, ולשמר חומרים מזינים רבים ככל האפשר. יש רק כמה אפשרויות קניה כשמדובר ברוקולי- תוכלו לקנות אותו טרי מהמדף או למצוא אותו באגף הירקות הקפואים. כך או כך, להעדיף לקנות ברוקולי אורגני זה רעיון נהדר.

יתרונות

הסיבים התזונתיים שבברוקולי יעזרו לשמור על פעילות עיכול תקינה, וזהו מקור צמחי טוב לסידן. הויטמין C שבמנה אחת- מכילה את כל הכמות היומית המומלצת, וזה יעזור לגוף להילחם במחלות. ה-ויטמין K שיש בברוקולי, אומנם לא מקבל הרבה יחסי ציבור, אבל הוא חשוב אם אתם רוצים לשמור על עצמות בריאות. הוא נהדר לעיניים וללב שלכם, ואפילו יכול להגן מפני סרטן.


7.שקדים

שקדים מספקים אפשרות לחטיף שניתן לקחת לכל מקום, שיעזור להרגיש שובע בין ארוחות, ולספק את האנרגיה שאנו זקוקים לה כדי להתחיל את היום רק וודאו שכאשר אתם בוחרים שקדים, לא תקנו את הסוג שמכיל הרבה מלח או שמן כמו בשקדים מיובשים וקלויים. בחרו בשקדים טריים, ואל תזללו אותם ללא הרף, כי קל להגזים בכך עקב הפריכות והטעם שלהם.

יתרונות

מאמני כושר מתייחסים בדרך כלל לשקדים כדרך להזין את השרירים, אלא שגם יש בהם הרבה יתרונות שגורמים להם להיות ראויים להיכנס לתפריט היומי שלכם. הם עוזרים למנוע התקפי לב, ויכולים להפחית את כמות הכולסטרול הרע המיוצר בגוף. הם מהווים מקור לשומן בריא, ויכולים לעזור למוח לתפקד טוב יותר, ומסייעים לחיזוק העצמות והשיניים.


8.סלק

הסלקים ייחודיים כיוון שהם מכילים דברים טובים שנמצאים רק בהם. מה שאתם מחפשים כאן הוא שורש הסלק, ולאו דווקא הסלק הכבוש שנמצא בצנצנות או בסלטים יווניים. אם אתם חוששים מהמחשבה על הכנה ובישול של סלק, יש הרבה מתכונים באינטרנט שיסבירו לכם כיצד לעשות זאת נכון. זה שווה את הזמן והמאמץ להתחיל לשלב יותר סלק לתוך התזונה.

יתרונות

הבורון שבסלק יעזור לעוררות מינית. כמו כן תוכלו להרגיש תחושה כללית של יותר אנרגיה. הסלק מעולה עבור הזנה של המוח, כמו גם לסייע בהורדת לחץ הדם. בגלל התכולה הגבוהה של ויטמינים ומינרלים שבו, תוכלו להוסיף אותו לשייקים כדי להוסיף רכיבים תזונתיים רבים, ללא תוספת קלוריות ושומן.


9.בטטות

בטטות הן מזון-על שעבר מתחת לרדאר של כולנו. מה שיפה בהן, הוא שהן קלות לבישול, עם המון מרחב תמרון לטעויות. הן גם משביעות, מלאות בויטמינים, ומכילות סיבים אשר חיוניים לתפקוד התקין של מערכת העיכול. הן מהוות תוספת נחמדה לכל ארוחה, ויכולות לספק איזון מיידי שכן הן נמצאות איפשהו באמצע בין עמילן לירק.

יתרונות

יש מגוון רחב של יתרונות לבטטות אבל חלק מהבולטים ביותר הם- שהן יכולות לעזור למנוע התקף לב, לשמור על עור בעל מראה צעיר, להעניק תחושת רוגע, לשמור על תפקוד טוב של המערכת החיסונית, לספק יותר אנרגיה, ובנוסף הן מכילות חומרים נוגדי חמצון שיכולים לעזור נגד רדיקלים חופשיים. אלו הן הסיבות מדוע הן נכנסות בעקביות לרשימות של מזונות וירקות בריאים.


10.עגבניות

זה ידוע היטב שהעגבניות טובות לגוף, וככל שנעשים יותר מחקרים לגביהן, כך הן מתחילות להיות מדורגות גבוה יותר במדד הבריאות. אין סיבה ספציפית אחת לאכול אותן, כיוון שהן עוזרות לכל כך הרבה דברים שונים. הן גם מזון מאוד רב-תכליתי- תוכלו להוסיף אותן טריות לסלט, לבשל אותן ולהפוך לרוטב, או לשים אותן בבלנדר אם אתם מכינים שייק פירות או ירקות. רק היזהרו מלחשוב לאכול קטשופ או פיצה כדרך לאכול יותר עגבניות.

יתרונות

הסיבה שעגבניות מקבלות כל כך הרבה תשומת לב, היא שהן עוזרות בדברים הכי חשובים כשזה מגיע לבריאות. הן יכולות לסייע במניעת סרטן, והן יכולות להדוף מחלות לב כאשר אוכלים מהן על בסיס קבוע. מקובל לחשוב שהליקופן הוא מה שמסייע במניעת הסרטן, ומגוון של ויטמינים ומינרלים האחראיים על סיוע למחזור הדם.

35 צפיות0 תגובות

Comments


bottom of page